امید

عشق به حضرت مهدی موعود{عج}

امید

عشق به حضرت مهدی موعود{عج}

این شهر ها چیزی کم دارن

تا به حال در مورد شهرهای عجیب و غریب زیاد شنیدیم اما شاید برای شما هم شنیدن رفتارهای عجیب شهروندان که باعث شده شهرشان معروف شه، عجیب باشه، رفتارهایی مثل نداشتن گورستان، نبودن کوچه در شهر، نداشتن گدا و خیلی چیزای دیگه که قطعا برای هر خواننده ای جذابه. 

پاوه
شهری بی چراغ قرمز

شاید براتون جالب باشه که بدونین توی شهر پاوه تا به حال هیچ راننده ای پشت چراغ قرمز نمونده، نه این که اینجا ترافیک نباشه نه! چراغ قرمزی وجود نداره! که دلیل اصلیش نبود زمین مسطح در تقاطع خیابان های این شهره که اونم به ویژگی خاص جغرافیایی این منطقه و شیب زیاد دامنه کوه های اون بر می گرده. یکی از نکات مثبتی که نداشتن چراغ قرمز در شهرستان پاوه داشته، رعایت کردن حق تقدم در رانندگیه که باعث شده آمار تصادف در این شهر خیلی پائین باشه. 



لار
تنها شهر بدون کوچه در خاورمیانه
همه چیز از یه زلزله وحشتناک شروع شد، زلزله‌ای که باعث ویران شدن شهر لار شد. بعد از اون زلزله هولناک، شهر لار جدید به کمک افراد نیکوکار طبق یک نقشه عجیب و شگفت انگیز بنا شد که براساس اصول ایمنی و ضد زلزله ساخته شده. به این صورت که کلیه خیابان ها همدیگر رو قطع می کنن. این نقشه، شهر رو مملو از تقاطع کرد اما حتی یک کوچه هم در اون وجود نداره. خیابان‌های عریض و ساختمان های کم ارتفاع و محکم، به مردم این شهر در هنگام وقوع زلزله، شانس بیشتری برای ادامه زندگی می بخشه.




ورامین 
شهر بدون دخانیات
شاید عجیب باشه اما توی این شهر خبری از سیگار نیست! یعنی نه کسی رو توی این شهر می شه سیگار به دست دید و نه می شه توی فروشگاهی سیگار پیدا کرد، طوری که درهمایش روز جهانی مبارزه با دخانیات با حضور وزیر بهداشت و درمان، شهرستان ورامین به عنوان شهر بدون دخانیات کشور معرفی شد.

چالدران
شهر بدون کولرشاید باورش سخت باشه که حتی توی این تابستون داغ، شهری وجود داره که مردمش از کولر استفاده نمی کنن، حتی اثری از کولر در خونه‌های این شهر دیده نمی شه. از اونجا که این شهر در بین رشته کوه های زاگرس قرار داره و همینطور وجود پارک جنگلی و باغ های اطراف این شهر باعث شده که آب و هواش اونقدر مطلوب و دلپذیر باشه که نیازی به وسایل سرمایشی نیست.
تبریز
شهر بی گدا
تکدی‌گری و گدایی معضلی اجتماعیه که روز به روز توی شهرهای بزرگ بیشتر می‌شه. شاید براتون جالب باشه که بدونین با وجود این همه گدا در شهرهای بزرگ، شهری وجود داره که در اون هیچ اثری از گدا نیست. خوبه که بدونین که در گذشته در تبریز هم به دلیل مهاجر پذیری و افزایش جمعیت مثل سایر شهرهای بزرگ تکدی گری رواج پیدا کرده بود اما چند سالی می‌شه که با کمک موسسات مختلف خیریه، دیگه اثری از متکدیان در شهر دیده نمی شه. 

جلفا
شهری بدون گورستان
شهر جلفا یکی از شهرهای مرزی استان آذربایجان شرقی و تنها شهر بدون گورستان در ایرانه. شاید براتون این سوال پیش بیاد که مردم این شهر، میت هاشون رو کجا دفن می‌کنن! از اونجا که تمام جمعیت این شهرستان رو افراد غیر بومی تشکیل می دن و همینطور رسم دفن کردن اموات در زادگاه اصلی شان باعث شده که اهالی جلفا میت هاشون رو به روستا و شهرهای اطراف که زادگاهشان محسوب می شه، منتقل و اونجا دفن کنن. به همین دلیل تلاش برای ایجاد قبرستان در این شهر بی‌نتیجه بوده.


ایوان
مردمی که به غسالخانه نمی روند!

رسم عجیب مردم این شهر باعث شده که مردم ایوان مرده‌هاشون رو در خانه غسل بدن و بعد از به جا آوردن مراسم سوگواری در خانه، میت رو دفن می‌کنن. علی همافر رئیس شورای اسلامی شهر ایوان، این شهر غسالخانه ای قدیمی داره که بارها بازسازی شده اما افراد کهنسال و بزرگان خانواده در ایوان معتقدن که فاصله 15 کیلومتری تا قبرستان ممکنه باعث بروز هزاران اتفاق باشه، به همین دلیل بهتره که میت در خانه غسل داده بشه.  طبق رسم مردم این شهر، حتما باید میت بعد از غسل دادن برای اقامه عزای محلی به خانه برگردانده شه، به همین دلیل ترجیح می دن اموات شان رو در حیاط خانه غسل بدن. 

کیش
تنها شهر بی موتورسیکلت
وجود موتورسوراها همیشه معظل بزرگی برای رانندگان بوده، حالا تصور کنین شهری پیدا بشه که در اون هیچ موتوری وجود نداشته باشه. طبق گفته های محمد حسین حمیدی رییس راهنمایی و رانندگی جزیره کیش، در این جزیره تردد موتور سیکلت ممنوعه و از سال 1383 به بعد هیچ موتورسیکلتی در این جزیره پلاک گذاری نشده و فقط همون تعداد موتوری که در اینجا وجود داشتن پلاک شدن که به خاطر اضافه شدن جمعیت کیش و افزایش ترافیک و بروز مشکلات این تعداد موتورسیکلت در حمل و نقل شهری پلیس تصمیم گرفت که تمامی موتور سیکلت ها از سطح جزیره جمع آوری بشن.

دشمن هیچ‌گونه اشراف اطلاعاتی بر ما ندارد

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص):


فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیا با بیان اینکه نیروهای فرامنطقه‌ای در اطراف کشور ما قصد ایجاد ناامنی دارند، گفت: دشمن علیرغم ادعاهایش هیچگونه اشراف اطلاعاتی بر ما ندارد.
دشمن هیچ‌گونه اشراف اطلاعاتی بر ما ندارد
به گزارش حوزهدفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) در مراسم فارغ التحصیلی و اعطای سردوشی به دانشجویان مرکز آموزش پدافند هوایی اراک گفت: وظیفه قرارگاه پدافند هوایی حراست مداوم و ۲۴ ساعته از کشور است.

وی در این مراسم با بیان اینکه نیروهای فرامنطقه‌ای در اطراف کشور ما قصد ایجاد ناامنی دارند، وظیفه قرارگاه پدافند هوایی را حراست مداوم و ۲۴ ساعته از کشور دانست و گفت: دشمن علی رغم ادعاهایش هیچگونه اشراف اطلاعاتی بر ما ندارد.

امیز اسماعیلی تصریح کرد: ما در زمینه امکانات و تجهیزات دفاعی هیچ نیازی به کشورهای دیگر نداریم و از خود کفایی لازم برخورداریم.

گفتنی است در این مراسم هدایا و سردوشی دانشجویان نمونه و نماینده دانشجویان جدید و قدیم توسط سرتیپ اسماعیلی اعطا شد.

ناوگروه 38 نداجا بهمن‌ماه اعزام خواهد شد/ برای سفر به اقیانوس اطلس از آمریکا اجازه نمی‌گیریم

دریادار سیاری در گفتگو تفصیلی با باشگاه خبرنگاران جوان:


فرمانده نداجا گفت: برای حضور در اقیانوس اطلس از کسی اجازه نمی‌گیریم.

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیردریادار حبیب‌الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش، امروز در باشگاه خبرنگاران جوان بود و به سوالات ما پاسخ داد، در این بخش به انعکاس پاسخ سوالات نداجا می‌پردازیم.

ناوگروه 38 نداجا بهمن‌ماه اعزام خواهد شد/ برای سفر به اقیانوس اطلس از آمریکا اجازه نمی‌گیریم


باشگاه خبرنگاران جوان: درباره تحرکات داعش در مرزهای شرقی جمهوری اسلامی ایران و در سواحل دریای عمان آیا رخداد خاصی بوجود آمده است؟ و اگر چنین اتفاقی بیافتد واکنش جمهوری اسلامی ایران چیست؟

-هرجایی که مرزهای ایران باشد و تروریست‌ها بخواهند اقدامی انجام دهند برخوردی می‌شود که آنها پشیمان خواهند شد.

ناوگروه 38 نداجا بهمن‌ماه اعزام خواهد شد/ برای سفر به اقیانوس اطلس از آمریکا اجازه نمی‌گیریم


باشگاه خبرنگاران جوان: درباره تنگه باب‌المندب و خلیج عدن امروز وضعیت ناوگروه‌های ما چگونه است و چه اقداماتی تاکنون صورت گرفته است؟

-دزدی دریایی در یکی از مهمترین نقاط دنیا رخ می‌دهد که یک سوم تجارت دنیا در تنگه باب‌المندب انجام می‌شود و تمام کشتی‌هایی که از غرب و مدیترانه می‌خواهند به جنوب شرق بروند باید از این منطقه عبور کنند.

باب‌المندب برای جمهوری اسلامی بعنوان یک گلوگاه بسیار مهم حائز اهمیت بودهو از گذشته پدیده دزدی دریایی زیان‌های اقتصادی بسیاری در این نقطه از دنیا وارد کرده است. البته در نقاط دیگر جهان همچون تنگه مالاکا هم این اتفاق رخ ‌می‌دهد و در فصلی از سال دزدی دریایی به علت وجود بادهای مونسون کم می‌شود. ما در همین ماه گذشته 5 مورد دزدی دریایی داشتیم و در همین مدت اخیر سه گروه دزد دریایی را دستگیر کردیم و به 22 کشتی جهان کمک کردیم.

به نظر می‌رسد که برخی کشورهای دنیا به این فکر نیستند که در بعضی مناطق امنیت وجود داشته باشد و ضمنا نه تنها به این فکر نیستند بلکه از دزدان دریایی پشتیبانی لجستیکی نیز می‌کنند. بعضی وقتها عنوان می‌شود یک لنج را دزدان دریایی به سرقت بردند و البته باید گفت منطقه باب‌المندب 3 میلیون کیلومتر مربع وسعت دارد و تمام لنج‌هایی که با ما هماهنگ باشند امنیت خواهند داشت و نمی‌توان چنین ادعایی کرد که ما در همه جا حضور داریم و چنین چیزی برای هیچ کشوری نمی‌تواند وجود داشته باشد که همه کشورها در همه نقاط حضور داشته باشند.


باشگاه خبرنگاران جوان: آیا ارتباط‌‌ های رادیویی با ناوگروه نیروی دریایی از طریق دفتر شما انجام می‌شود؟

-البته اینکه چگونه و با چه سازوکاری ارتباط رادیویی برقرار می‌شود قابل بیان نیست اما ارتباطات و رصد وجود دارد.


ناوگروه 38 نداجا بهمن‌ماه اعزام خواهد شد/ برای سفر به اقیانوس اطلس از آمریکا اجازه نمی‌گیریم


باشگاه خبرنگاران جوان: تنگه باب‌المندب و تنگه هرمز از چه جهت مهم است؟

-سه تنگه مهم دنیا وجود دارند که به نامهای "هرمز" ،‌ "مالاکا" و "باب‌المندب"است. اهمیت این تنگه‌ها به این دلیل است که استکبار تلاش می‌کند تا در این مناطق حضور داشته باشد و برخی تنش‌های مدیریت شده را در تنگه‌های حساس دنیا ایجاد می‌کند.

امنیت تنگه هرمز در اختیار جمهوری اسلامی ایران بوده و همواره برقرار است و ما اجازه نمی‌دهیم که هیچ کس در این مناطق ناامنی ایجاد کند و ما تمام تحرکات را رصد می‌کنیم و به همین دلیل هم عنوان کردیم که برقراری امنیت در منطقه توسط جمهوری اسلامی ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس انجام می‌شود و نیازی به حضور کشورهای فرا منطقه‌ای نیست.


باشگاه خبرنگاران جوان: آیا شیطنتی توسط ناوهای فرا منطقه‌ای همچون مصر و عربستان در خلیج عدن انجام شده است؟

-همه ناوگروه‌ها یکی از وظایفشان حفاظت از منافع جمهوری اسلامی ایران در خلیج عدن و تنگه باب‌المندب است و یک بحثی در گذشته مطرح بود که ما به ناوهای ایرانی تذکر دادیم که منطقه را ترک کنند و در مقابل ما هم محکم پاسخ دادیم که به هیچ کس اجازه نمی‌دهیم که به ما تذکر بدهد و ما با اقتدار در منطقه حضور داریم.


ناوگروه 38 نداجا بهمن‌ماه اعزام خواهد شد/ برای سفر به اقیانوس اطلس از آمریکا اجازه نمی‌گیریم


باشگاه خبرنگاران جوان: آیا منطقه 40 کیلومتری حفاظت از مرزها در آبهای سرزمینی هم صدق می‌کند؟

-ما بیش از 20 کیلومتر منطقه نظارت داریم و کسی بدون نظارت و اجازه ما نمی‌تواند در آبهای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران تردد کند و در دریا هم خط 40 تا 50 کیلومتری آبهای سرزمینی وجود دارد و هر کسی بخواهد در این محدوده تردد کند باید حتما اجازه بگیرد و تردد در آبهای سرزمینی نیازمند مجوز است و قواعد خاص خود را دارد.

برخوردها و همکاری‌هایی بسیاری در حوزه دریا داریم و سالی یکبار رزمایش امداد و نجات با عمان انجام می‌دهیم و برای مثال در رزمایش ولایت 92 نزدیک سواحل عمان آتش‌سوزی رخ داد که بالگرد ما با یک رشادت ویژه روی کشتی نشست و مجروحین را از روی کانتینر به بندرعباس برای درمان منتقل کردند.


ناوگروه 38 نداجا بهمن‌ماه اعزام خواهد شد/ برای سفر به اقیانوس اطلس از آمریکا اجازه نمی‌گیریم


باشگاه خبرنگاران جوان: ناوگروه‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران از 7 سال گذشته به طور مستمر در آب‌های آزاد حضور داشتند و بعضا صحبت‌هایی در مورد حضور جمهوری اسلامی ایران در اقیانوس اطلس مطرح می‌شود که یکی از مقامات آمریکایی گفته همانطور که آنها زمانی که ما وارد خلیج فارس می‌شدیم ما را اذیت می‌کردند ما نیز آنها را بصورت ویژه مراقبت خواهیم کرد. آیا به این دلیل است که ناوگروههای جمهوری اسلامی ایران به اقیانوس اطلس سفر نمی‌کنند؟

ما اجازه نمی‌دهیم کسی ما را تهدید کند و برای سفر به اقیانوس اطلس از کسی اجازه نمی‌گیریم. حضور در دریاهای آزاد یک‌سری ویژگی‌هایی دارد و آنها فکر نمی‌کردند ما در دریای چین،‌ مدیترانه، اقیانوس آرام و... حضور پیدا کنیم اما سفر کردیم و حضور در آبهای آزاد جهان حق همه ملتهاست و ما می‌توانیم با توجه به اینکه اقیانوس اطلس جز دریاهای آزاد است به این منطقه سفر کنیم.


ناوگروه 38 که اوایل بهمن‌ماه اعزام می‌شوند سه نقطه جنوب شرق آسیا، آفریقا و مدیترانه کاندیدا هستند و هرکدام مصوب شوند سفر خواهیم کرد.


طرح غرب برای جایگزین داعش چیست؟/ پشت پرده حمایت آمریکا از نیروی 100هزار نفری در منطقه


وزیر دفاع و جانشین ولی عهد عربستان سعودی در جدیدترین ماجراجویی از تصمیم ریاض جهت تشکیل «ائتلاف نظامی اسلامی برای مبارزه با تروریسم»، خبر داد.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، وزیر دفاع و جانشین ولی عهد عربستان سعودی در جدیدترین ماجراجویی، بامداد سه شنبه در نشستی خبری درحالی از تصمیم ریاض جهت تشکیل «ائتلاف نظامی اسلامی برای مبارزه با تروریسم»، خبر داد که ابهامات و سوالاتی بی شمار این ائتلاف را احاطه کرده است.

گروه بین‌الملل مشرق - شاهزاده «محمد بن سلمان»، وزیر دفاع و جانشین ولی عهد عربستان سعودی بامداد سه شنبه در یک نشست خبری در ریاض از تشکیل «ائتلاف نظامی اسلامی برای مبارزه با تروریسم»، خبر داد.

طرح غرب برای جایگزین داعش چیست؟/ پشت پرده حمایت آمریکا از نیروی 100هزار نفری در منطقه

بنابر اظهارات محمد بن سلمان، جمعا 34 کشور در این ائتلاف نظامی مشارکت دارند و 10 کشور خارج از ائتلاف نیز از آن حمایت می کنند.
در فهرست منتشر شده از سوی عربستان سعودی درباره کشورهای عضو این ائتلاف، نام ایران، عمان، عراق، سوریه و الجزایر به چشم نمی خورد.

ائتلاف نمایشی برای مقابله با ایران و روسیه/ طرح غرب برای جایگزین داعش چیست/ پشت پرده حمایت آمریکا از نیروی 100هزار نفری در منطقه/ آماده انتشار فوری

وزیر دفاع عربستان سعودی درباره این ائتلاف توضیح داد که این ائتلاف از ائتلاف عربی در یمن مجزاست و قصد دارد، در دیگر کشورها عملیات نظامی داشته باشد.

محمد بن سلمان گفت: این ائتلاف در عراق و سوریه با هماهنگی «جامعه بین الملل» و به صورت «مشروع» عملیات نظامی خواهد داشت و قرار است، اتاق عملیات این ائتلاف در شهر ریاض باشد.

وی درباره عملیات های این ائتلاف نیز تصریح کرد که عملیات های این ائتلاف تنها به داعش محدود نبوده و دیگر «گروه های تروریستی» نیز هدف حمله قرار خواهند گرفت.

بنابر اعلام ریاض، عربستان، ترکیه، قطر، امارات، اردن، پاکستان، بحرین، کویت، لبنان، لیبی، مصر، یمن و چندین کشور آفریقایی و آسیایی از اعضای ائتلاف تازه تشکیل شده سعودی هستند.

انتشار این خبر بیش از آنکه واکنش محافل منطقه ای و بین المللی را درپی داشته باشد، موجب تمسخر و خنده بسیاری از آنها شد و این سوال را در اذهان ایجاد کرد که عربستان با این ائتلاف درپی چیست؟

طرح غرب برای جایگزین داعش چیست؟/ پشت پرده حمایت آمریکا از نیروی 100هزار نفری در منطقه

چه رابطه ای بین ائتلاف جدید و اختلافات داخل آل سعود وجود دارد

به نظر می رسد، ائتلافی که محمد بن سلمان مدعی تشکیل آن شده، بیش از آنکه درصدد مبارزه با تروریسم باشد، از بلند پروازی های وزیر دفاع و جانشین ولی عهد عربستان نشات می گیرد که تلاش دارد، از خود چهره ای بارز و شخصیتی راهبر و رهبر در مبارزه با تروریسم ارائه دهد و زمینه تحقق اهداف سلطه جویانه خود را فراهم کند و رضایت خاطر کشورهای غربی را به دست آورد که این روزها تروریسم به بلای جان آنها تبدیل شده است.

بالطبع هدف اصلی محمد بن سلمان از تمام این اقدامات در موضع ضعف قرار دادن مهمترین رقیب خود در تکیه زدن بر مسند پادشاهی عربستان یعنی شاهزاده «محمد بن نایف»، ولی عهد سعودی است که از نگاه غرب وی حرف اول را در عرصه مبارزه با تروریسم در کشور عربستان می زند و پیشینه طلایی در این پرونده دارد.

در این ارتباط «مجتهد»، فعال توئیتری عربستانی که به افشا کننده خفایای خاندان سعودی معروف است، درپی کنفرانس محمد بن سلمان در صفحه توئیتر خود نوشت که «دلیل این اقدام محمد بن سلمان خشم و نارضایتی وی از نگاه غرب به محمد بن نایف و به شمار آوردن وی به عنوان قهرمان مبارزه با تروریسم و بالطبع شایستگی وی در رسیدن به قدرت است».

مجتهد ادامه می دهد: محمد بن سلمان تلاش دارد، با این ائتلاف به غرب بگوید، اگر محمد بن نایف بر تروریسم در عربستان فائق آمد، من بر تروریسم در سراسر جهان اسلام غلبه خواهم کرد.

مجتهد افزود: محمد بن سلمان تاکنون توانسته قدرت محمد بن نایف را محدود و دست وی را از همه جا کوتاه کند، به جز پرونده امنیت که به دلیل حمایت آمریکا از بن نایف نتوانسته آن را از وی بگیرد. بنابراین تنها راه گرفتن این پرونده از دست محمد بن نایف را در تشکیل این ائتلاف ملاحظه کرد.

طرح غرب برای جایگزین داعش چیست؟/ پشت پرده حمایت آمریکا از نیروی 100هزار نفری در منطقه

ائتلاف جدید سعودی؛ مشروعیت بخشی به تروریسم و تقسیم بندی جدید

پیش از اعلام محمد بن سلمان از تشکیل ائتلاف مورد نظرش، شاهد تبلیغات گسترده و تاکید های مکرر آمریکایی ها درباره ضرورت تشکیل ائتلافی سنی جهت مبارزه با تروریسم بودیم، به همین دلیل پس از اظهارات وزیر دفاع عربستان سعودی درباره ائتلاف جدید، وزیر دفاع آمریکا اولین کسی بود که از تشکیل آن استقبال و تاکید کرد که تشکیل این ائتلاف در راستای خواست آمریکا جهت دادن نقشی پر رنگ تر و تاثیر گذارتر به اهل سنت منطقه در پرونده مبارزه با تروریسم است.

پس از آن نوبت به آنکارا رسید تا ضمن ستودن تشکیل این ائتلاف، آن را گامی در مسیر درست و مناسب ترین پاسخ به طرف هایی عنوان کند که تلاش دارند، اسلام را به تروریسم ارتباط دهند.

بر این اساس می توان نتیجه گرفت که واشنگتن با تشکیل این ائتلاف تلاش دارد، دو گزینه را پیش روی محور مقاومت قرار دهد و این محور را ملزم به انتخاب یکی از این گزینه ها کند:

- گزینه اول اینکه محور مقاومت خود را آمادگی نبردی فراگیر و گسترده در چارچوب شیعی – سنی کند.

- گزینه دوم، و یا اینکه تن به تقسیم جدید دهد که در چارچوب آن، به داعش مناطقی سنی داده خواهد شد که عربستان سعودی آنها را اداره می کند و مناطق نفوذ صرفا آمریکایی خواهند بود
آنچه لازم است، مورد توجه قرار گیرد، این است که در بیانیه تاسیس ائتلاف اعلام شده که این ائتلاف با تمام گروه هایی که در فهرست تروریسم قرار دارند، مبارزه خواهد کرد و «حزب الله» لبنان از جمله گروه هایی است که در فهرست تروریسم عربستان سعودی قرار دارد و بالطبع یکی از طرف های مورد حمله خواهد بود.

به این ترتیب حزب الله و هم پیمانان آن، به هدف مشروع و قانونی حملات تمام کشورهای عضو ائتلاف تبدیل خواهند شد.

از سوی دیگر، این ائتلاف کشورهایی مانند عراق و سوریه که متحمل بزرگترین زیان ها و لطمات از تروریسم شده اند، را در برنمی گیرد، همچنان که بیانیه تاسیس ائتلاف از تعامل و همکاری با گروه هایی که آنها را «مشروع» خوانده سخن می گوید که در یک نگاه کلی متوجه می شویم، این گروه های قانونی و مشروع، بالطبع گروه های تروریستی مسلح شرکت کننده در نشست ریاض را در برخواهد گرفت.

افزون بر اینکه کشورهای حامی گروه های تروریستی مانند داعش و جبهه اسلامی و جبهه النصره و احرار شام همان گونه که تاکنون زمینه های حمایت و پشتیبانی از این گروه ها را فراهم کرده اند، پس از آن نیز زمینه خروج این گروه ها از فهرست تروریسم و قرار گرفتن آنها در فهرست گروه های مسلح «میانه رو» را فراهم خواهند کرد و خیلی زود شاهد خواهیم بود که تروریسم و مبارزه با آن توسط این ائتلاف به محور مقاومت محصور خواهد شد.

ائتلافی عقیم و نمایشی

آنچه موجب می شود، در همین ابتدا بر عقیم و نمایشی بودن این ائتلاف تاکید کرد، این است که عربستان سعودی به عنوان رهبر ائتلاف، عامل اصلی تروریسم در منطقه است، به گونه ای که رسانه های غربی بارها افکار حاکم بر عربستان سعودی را مهمترین عامل شکل گیری تروریسم معرفی کرده اند و سعودی ها در سال های اخیر با حمایت همه جانبه از گروه های تروریستی در سوریه، عراق، یمن و لبنان این کشورها را گرفتار جنگی بی پایان نموده اند.

از جهت دیگر، نگاهی به میزان قدرت کشورهای تشکیل دهنده این ائتلاف این سوال را مطرح می کند که کشورهایی مانند بنین، توگو و سیرالئون چه تاثیری بر روند مبارزه با تروریسم خواهند داشت و در این مقوله دارای چه جایگاهی هستند.

همچنین عربستان به عنوان رهبر ائتلاف دارای چه پیشینه ای در مبارزه با تروریسم است، به جز دلارهای نفتی که این روزها به دلیل کاهش مستمر بهای نفت به شدت از درآمدهای سعودی ها کاسته، واقعا عربستان چه با خود در این آوردگاه دارد.

از جهت دیگر، تجربه عدم کارآیی چنین ائتلاف هایی را به اثبات رسانده است، عربستان به همراه امارات و چند کشور دیگر از فروردین گذشته ائتلاف سعودی ضد یمن را تشکیل داده اند و از آن تاریخ تاکنون این ائتلاف نه تنها نتوانسته اهداف اعلام شده را محقق کند، بلکه هر روز متحمل شکستی جدید می شود.

این موجب می شود تا تاکید کرد که این ائتلاف هرگز نخواهد توانست، حتی یکپارچگی و وحدت خود را حفظ کند، چه رسد به مبارزه با تروریسم. آمریکا با وجود در اختیار داشتن پیشرفته ترین تجهیزات نظامی در دو سال اخیر با تشکیل ائتلاف ضد داعش نتوانسته، گامی در زمینه مبارزه با تروریسم بردارد و به تبع آن قطعا عربستان نیز نخواهد توانست، خارج از مرزهای خود عملیاتی انجام دهد و هدفی را محقق کند.

بنابراین احساس می شود، با تشکیل این ائتلاف سعی دارد، این نگاه را تغییر دهد، در حالی که این اقدام نمایشی هرگز قادر به تغییر نگاه ها در حمایت عربستان از تروریسم نخواهد بود.

طرح غرب برای جایگزین داعش چیست؟/ پشت پرده حمایت آمریکا از نیروی 100هزار نفری در منطقه

جایگزینی برای داعش و آغاز مرحله دوم تقسیم منطقه

روند سریع و مستمر حوادث جاری در منطقه خاورمیانه تحت عنوان مبارزه با تروریسم، نقشه جدید ترسیم شده برای منطقه توسط آمریکایی‌ها را آشکار می کند که بر ایجاد مراکز جدید نفوذ در منطقه و پایان دادن به نقش مراکز مشخص شده در توافقنامه «سایکس پیکو» متمرکز است، اما مهمترین اشکال وارده بر این نقشه ناتوانی آن از پایان دادن به منازعات خونین طایفه ای و مذهبی جاری بین این مراکز است.

بنابراین اظهارات اخیر عربستان سعودی و ترکیه مبنی بر مبارزه با تروریسم و اظهارات آمریکایی ها مبنی بر لزوم مشارکت جدی اهل سنت منطقه در امر مبارزه با تروریسم و سفر فرستاده اوباما به منطقه برای ایجاد هماهنگی بین هم پیمانان واشنگتن در امر مبارزه با داعش و اعلام آمادگی امارات مبنی بر مشارکت در نیروهای نظامی اش در مبارزه با تروریسم، آن هم پس از حملات تروریستی پاریس که لرزه بر جان جامعه بین المللی انداخت و حضور نظامی ترکیه در شمال عراق که بی تردید با چراغ سبز آمریکا صورت گرفت، همه به این نکته اشاره می کند که واشنگتن از ایادی خود در منطقه خواسته به نقش گروه های تروریستی در منطقه پایان دهد و این پایان را باید سرآغاز شروع مرحله ای جدید از طرح آمریکا در منطقه شمرد.

بر این اساس هدف اصلی برگزاری نشست ریاض را نه متحد کردن آنها معارضان که ایجاد چارچوبی برای پیکره سیاسی و نظامی جدیدی است که می بایست به عنوان نتیجه این نشست تشکیل شود.

به همین دلیل چه بسا هدف از نشست ژنو 2 برای حل بحران یمن در همین چارچوب تفسیر شود و آمریکا در پوشش حل بحران یمن و مبارزه با تروریسم زمینه تقسیم نظامی و امنیتی منطقه را فراهم کند.

طرح غرب برای جایگزین داعش چیست؟/ پشت پرده حمایت آمریکا از نیروی 100هزار نفری در منطقه

در این راستا، نه داعش و نه امارت مورد ادعایش جایی برای ادامه حیات در منطقه ندارند، اما تشکیل آن لازمه ورود به مرحله جدید مورد نظر آمریکایی هاست تا زمینه تقسیم مجدد طایفه ای و مذهبی منطقه را فراهم کند.

یکی از مهمترین دلایل عدم امکان ورود به مرحله دوم طرح آمریکا برای منطقه نبود نیروهای زمینی نظامی برای ورود به عرصه امنیتی و میدانی منطقه در قالب مبارزه با تروریسم بود، چون طی بحران سوریه آمریکا و غرب نشان دادند که خواهان حضور مستقیم نظامی در منطقه نیستند، اما ائتلاف جدید صراحتا از حضور نظامی در مناطق مختلف و انجام عملیات های نظامی سخن می گوید تا ترسیم نقشه جدید را تسریع کند.

با توجه به آنچه گفته شد و به ویژه ورود مستقیم روسیه به عرصه میدانی سوریه، پاسخ بسیاری از سوالات مانند چرایی تشکیل گروه های تروریستی در منطقه و حمایت غرب از آنها و چشم پوشی از پیشروی و تصرف مناطق گسترده ای توسط آنها که تاکنون بدون جواب مانده بود، به صورت خودکار داده می شود.

خلاصه سخن اینکه منطقه خاورمیانه وارد مرحله دوم طرح تقسیم خود شده است. مرحله اول این طرح در تشکیل گروه های تروریستی و حمایت از آنها خلاصه شده بود و مرحله دوم آن در مبارزه با آن نمود پیدا می کند تا زمینه شکل گیری کشورهایی جدید در منطقه بر اساس تقسیم بندی های طایفه ای و مذهبی را فراهم کند.

تلاش برای تبرئه عربستان از اتهام حمایت از تروریسم

پس از اثبات حمایت و پشتیبانی عربستان سعودی و کشورهایی مانند ترکیه از تروریسم، لازم به نظر می رسید که اقدامی سیاسی برای فرار به جلو این کشورها صورت گیرد که در اعلام تاسیس ائتلاف نظامی اسلامی علیه تروریسم نمود پیدا کرد و آنچه تاسیس این ائتلاف را تسریع بخشید، شکل گیری این باور در اذهان جامعه بین المللی بود که داعش را همان آل سعود و آل سعود را همان داعش می دانست و مصرانه خواهان مقابله با افکار و اندیشه های سعودی وهابی به عنوان سرمنشا شکل گیری تروریسم در جهان بود.

بنابراین تشکیل ائتلاف جدید را باید گامی برای آرام کردن افکار عمومی علیه آل سعود و تغییر نگرش این افکار نسبت به سیاست های این کشور و ترکیه شمرد.


تشکیل محوری سنی سلفی برای مبارزه با محور مقاومت

نگاهی به لیست کشورهای تشکیل دهنده ائتلاف سعودی آشکار می سازد که در بین 34 کشور تشکیل دهنده این ائتلاف حتی یک کشور با اکثریت شیعی مانند عراق و ایران نمی توان یافت.
همچنین در این ائتلاف حتی یک کشور مانند الجزایر را نمی توان یافت که دارای سوابقی در زمینه مبارزه با تروریسم باشد یا کشوری مانند اندونزی که بزرگترین کشور سنی جهان اسلام به شمار می آید.

ساختار و ترکیب کشورهای تشکیل دهنده ائتلاف سعودی این سوال را مطرح می کند که آیا این ائتلاف، «ناتو سنی» برای مبارزه با گروه های تروریستی سنی است، یا محوری برای رویارویی یا محور ایران – عراق – سوریه که مورد حمایت روسیه است؟

طرح غرب برای جایگزین داعش چیست؟/ پشت پرده حمایت آمریکا از نیروی 100هزار نفری در منطقه

اجرای طرح مورد نظر کنگره آمریکا

اگر در اعلام زمان تشکیل ائتلاف جدید دقت کنیم، در خواهیم یافت که ده روز پیش سناتور «جان مکین»، مسئول کمیته نظامی کنگره آمریکا از ضرورت بسیج 100 هزار نظامی از کشورهای سنی منطقه سخن گفت تا در کنار 10 هزار نظامی آمریکایی که راهی خاورمیانه خواهند شد، در امر مبارزه با داعش مشارکت داشته باشند، تشکیل این ائتلاف درپی اظهارات مکین نشان می دهد که آمریکایی ها برای این ائتلاف ماموریت ها و وظایف دیگری در نظر گرفته اند که به مرور زمان برملا خواهد شد.

برای فهم یکی از مهمترین ماموریت های این ائتلاف کافی است، به اظهارات «جان بولتون»، یکی از بارزترین عقاب های نئو محافظه کار آمریکا نگاهی بیاندازیم که در یکی از مقالاتش در روزنامه نیویورک تایمز از حتمیت تاسیس کشوری سنی در مناطق تحت تصرف داعش در شرق سوریه و غرب عراق به موازات دولت شیعی که بر عراق حاکم است، سخن می گوید.

به نظر می رسد، حال که آمریکا درصدد بستن طومار داعش است، تلاش دارد، مناطق آزاد شده از سیطره داعش را به نیروهای ائتلاف جدید سعودی تسلیم کند تا پیش زمینه تشکیل کشور سنی مورد نظرش فراهم شود.

طرح غرب برای جایگزین داعش چیست؟/ پشت پرده حمایت آمریکا از نیروی 100هزار نفری در منطقه

طرح غرب برای جایگزین داعش چیست؟/ پشت پرده حمایت آمریکا از نیروی 100هزار نفری در منطقه

ائتلافی برای مقابله با ایران و روسیه

بدون تردید اعلام تشکیل ائتلاف جدید از سوی عربستان سعودی با اطلاع آمریکایی ها و چراغ سبز آنها همراه بوده است که از ورود روسیه به عرصه منطقه و تاثیر بر معادلات آن و تشکیل ائتلافی راهبردی با ایران و محور مقاومت برای مقابله با طرح آمریکا در منطقه احساس نگرانی می کند.

نتایج قابل توجه ورود روسیه به پروسه پرونده مبارزه با تروریسم در سوریهو احتمال کمک خواستن عراق از مسکو، این نگرانی را در واشنگتن ایجاد کرد که مبادا ادامه این حضور به از دست دادن عراق و سوریه منجر شود، به همین دلیل تشکیل این ائتلاف با موافقت و حمایت آمریکا درحال انجام است.

ایده تشکیل این ائتلاف اولین بار از سوی انگلیس مطرح شد و با آمریکا و رژیم صهیونیستی مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت و با ژنرال «انور عشقی» و سرویس های اطلاعاتی عربستان سعودی در میان گذاشته شد تا ایران را از پروسه مبارزه با تروریسم در منطقه خارج کند.

این ایده در نشست کمپ دیوید توسط اوباما به اطلاع شیوخ عرب حاشیه خلیج فارس رسانده و هدف آن تشکیل محوری سنی برای مقابله با محور شیعی ایران و افزایش نفوذ و اقتدار ایران در منطقه عنوان شد و یکی از بزرگترین حامیان آن رژیم صهیونیستی است.

باراک اوباما،‌ رئیس جمهوری آمریکا به دلیل ناکامی سیاست ها و شکست راهبرد «صبر و شکیبایی» اش در منطقه به خصوص طی 5 سالی که از بحران سوریه می گذرد، تحت فشار بسیاری از سوی محافل داخلی آمریکا قرار دارد، به گونه ای که این فشارها اوباما را واداشتند، راهبرد صبر و شکیبایی را به راهبرد «جنگ علیه تروریسم» تغییر دهد که هفته گذشته از آن خبر داد و اعلام کرد که کاخ سفید تصمیم گرفته، راهبردی منطقه ای خود را تغییر داده و آن را با جدیت و قاطعیت بیشتری دنبال کند.

به همین منظور ایده تشکیل نیرویی نظامی متشکل از 100 هزار نفر در منطقه داده شد، نیرویی که رهبری آن را عربستان و افراد آن را اهل سنت منطقه تشکیل می دهند.
اظهارات «جان کری»، وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه واشنگتن قصد ائتلاف با مسکو و کشورهای هم پیمان با آن و همکاری با دمشق را ندارد، در این راستا ایراد شد.


اهمیت تشکیل ائتلاف جدید برای آمریکا

شکست و ناکامی در دستیابی به راه حل سیاسی برای بحران سوریه و زیر پا گذاشته شدن توافقات وین طی نشست ریاض، بیرون کشیدن عربستان سعودی از باتلاق یمن که مذاکرات درباره بحران این کشور نیز همانند بحران سوریه با بن بست مواجه شده و خواست آمریکا از ترکیه برای بستن کامل مرزهایش با سوریه برای جلوگیری از برخورد نظامی با روسیه که ورود ناتو به میدان را به دنبال خواهد داشت، مهمترین دلایلی هستند که آمریکا را وادار می کند، از تشکیل چنین ائتلافی حمایت کند.


سرپوش گذاشتن بر شکست های عربستان در یمن

ائتلاف سعودی ضد یمن نشان داد که طی 9 ماه حضور در عرصه میدانی یمن نتوانسته است، هیچ یک از اهداف مورد نظر خود را محقق کند. به این ترتیب همانند عراق و سوریه، در یمن نیز اکنون معادلات به زیان عربستان سعودی و هم پیمانان آن است، به همین دلیل برای جلوگیری از شکست های سنگین تر و ناکامی های بیشتر، عربستان پیشنهاد تشکیل این ائتلاف را داد تا از آن برای مقابله با انصار الله و نیروهای مردمی یمن نیز استفاده کند.


افق های پیش رو

صرف نظر از اهداف نهفته در پس تشکیل ائتلاف جدید سعودی ها، این سوال مطرح می شود که آیا تشکیل چنین ائتلافی ممکن خواهد بود.
- فقدان چارچوب های عملی و اجرایی
- نداشتن نیروی نظامی مشترک
- نبود هماهنگی نظامی و اجرایی و اداری
- نداشتن ساختار و ترکیب سازمانی
- وجود ابهام در اهداف و عدم شفافیت و ارزشگذاری آنها
-  عدم ارائه تعریف روشن و شفاف از طرف دوست و طرف دشمن
- عدم مشخص کردن تعامل و واکنش های احتمالی در برخورد با دشمن و دامنه مجاز برای اقدام
- ابهام در میزان مشارکت مادی و انسانی کشورهای عضو
- اختلاف سطح منافع و میزان اشتراک کشورهای عضو در منافع
- نبود نگاه یکپارچه و همسو بین کشورهای عضو در قضیه مبارزه با تروریسم
- نبود ضمانت های اجرایی و حقوقی و بین المللی
- ابهام در منابع مالی ائتلاف و نبود برآورد شفاف از هزینه ها؛ سوال مهمی که در اینجا مطرح می شود، این است که آیا عربستان و شیوخ عرب حوزه خلیج فارس با توجه به کاهش قیمت نفت و بار مالی که تجاوز بر دوش آنها گذاشته توان تامین هزینه مالی این ائتلاف را خواهند داشت.

همه و همه موجب می شود، ائتلاف نظامی اسلامی مبارزه با تروریسم عربستان سعودی فراتر از هماهنگی اطلاعاتی و سیاسی به رهبری آمریکا نباشد.

طرح غرب برای جایگزین داعش چیست؟/ پشت پرده حمایت آمریکا از نیروی 100هزار نفری در منطقه

کناره گیری عمان از ائتلاف

درحالی که هنوز 24 ساعت از اعلام تشکیل ائتلاف نظامی اسلامی عربستان سعودی نگذشته است که «یوسف بن علوی»، وزیر خارجه عمان از مشارکت کشورش در این ائتلاف عذر خواست و در این راستا تاکید کرد که قانون نیروهای مسلح عمان، دولت این کشور را از مشارکت در ائتلاف های امنیتی و نظامی خارج از چارچوب شورای همکاری خلیج فارس منع می کند.


انتقاد شدید اللحن هیکل از ریاض

از سوی دیگر، «محمد حسنین هیکل»، نویسنده و کارشناس و تحلیلگر برجسته امور منطقه و مصر در واکنش به اعلام تاسیس ائتلاف جدید مورد نظر عربستان در صفحه توئیترش به شدت از تشکیل آن انتقاد و به اعضای آن از جمله عربستان سعودی اشغال فلسطین از سوی رژیم صهیونیستی و نادیده گرفتن این اشغالگری را یادآوری کرد.

هیکل همچنین تصریح کرد که برخی از اعضای این ائتلاف، مهمترین حامیان تروریسم از جمله داعش هستند.

این نویسنده بازر جهان عرب و مصر در ادامه این سوال را مطرح کرد که معیارهای تشکیل این ائتلاف چه بوده، ابزارها و راهکارها و راهبردهای آن چست؟ و دشمن این ائتلاف کیست؟

 هیکل نوشته است که اعتقاد دارد، اعلام تشکیل این ائتلاف پس از شکست عربستان و هم پیمانانش در تجاوز به یمن در قالب عملیات «طوفان قاطع» صورت گرفته تا شاید با تشکیل ائتلاف نظامی – اسلامی راهی برای خروج از بحران یمن بیابند.

این نویسنده و تحلیلگر برجسته مصری خاطر نشان کرد: بیش از 70 سال از اشغال فلسطین می گذرد و عربستان سعودی درحالی اقدام به تشکیل ائتلاف جدید به بهانه مبارزه با تروریسم و داعش می کند که تاکنون رویارویی با رژیم صهیونیستی حتی به ذهن سعودی ها هم خطور نکرده است.